Tradiționala excursie a premianților, oferită celor mai merituoși elevi ai școlii noastre de către domnul primar dr. Iosif Ionel Toma, s-a desfășurat în perioada 8-11 iulie, în Austria. 40 de elevi – cei mai buni de la Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc și de la Școala Gimnazială ”Iosif Ciorogariu” Chișoda”- s-au bucurat de 4 zile pe meleaguri austriece, fiind răsplătiți pentru munca lor din timpul anului școlar.

        Prima ”oprire” a fost în capitala  valsului, Viena, care ne-a fermecat prin grandoare, prin edificiul gotic din inima orașului - catedrala Stephansdom- , prin măreția reședinței de vară a împărătesei Sissi, palatul Shonbrunn, dar care ne-a și emoționat prin micuții Koala  sau prin urșii Panda admirați la grădina zoologică din capitala Austriei.

     Cochetul și muzicalul oraș Salzburg a fost a  altă ”oprire” a noastră. Oraș baroc, pe străzile căruia ”respiri” muzica lui Mozart, Salzburgul impresionează prin rafinament și culoare, prin Palatul și grădinile Mirabell, prin traseele turistice care ne-au dus la casa compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, dar și prin delicioasele bomboane Mozartkugel, pe care le-am savurat și noi . J

     Boemul și extrem de fotogenicul Hallstatt ne-a fermecat probabil cel mai mult. Cea mai veche localitate încă locuită din Europa, inclusă în patrimoniul UNESCO, Hallstatt  cucerește prin impresionantul lac bine ”păzit” de munții Alpi, prin străduțe înguste și case colorate cu flori la balcoane și prin peisaje de poveste.

     Felicitări elevilor premianți! Cu toți cei care învață foarte bine ne întâlnim anul viitor într-o altă excursie de neuitat! Vacanță plăcută  tuturor!

Atasamente
FişierDescriere
Download-ează fișierul (20190709_151156.jpg)Poza  
Download-ează fișierul (20190709_153653.jpg)Poza 2 
Download-ează fișierul (20190710_142533.jpg)Poza 1 
Download-ează fișierul (20190710_152849.jpg)Poza 3