Ajuns la ediţia a III-a,înscris în Calendarul Acivităţilor Educative al I.Ş.J. Timiş 2017-2018,poziţia 109,concursul a avut şi de această dată un real succes,atât în rândul copiilor,cât şi al cadrelor didactice implicate.

Gazda acestui concurs,a fost ca de fiecare dată, Grădiniţa cu program prelungit din Giroc,care a primit cu drag în sala de sport a Liceului Teoretic „David Voniga” , grădiniţele participante de anul acesta,şi anume:Grădiniţa P.N. Nr.1 din Pecica,judeţul Arad,Grădiniţa P.P. Nr.23 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Nr.36 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Moşniţa Nouă,Grădiniţa P.P. Nr.7 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Chişoda.

Parteneri în acest concurs sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş,Club Sportiv Vest Activ din Timişoara,reprezentat de profesor Ciprian Plejban,sportivul Daniel Babescu,campion naţional la supermoto,profesor Boris Babici,profesor Alexandru Cora,profesor Robert Tănăşel şi profesor Marin Marian.

Am pornit în desfăşurarea acestui concurs de la pasiunea preşcolarilor pentru mişcare,plăcerea copiilor de a participa la competiţii sportive,dar şi pentru a promova fair-play-ul în rândul lor.

Am urmărit prin acest concurs dezvoltarea dragostei pentru mişcare şi sport,în vederea menţinerii sănătăţii şi impunerea unui stil de viaţă sănătos,de la cele mai fragede vârste,dar şi pentru adoptarea unui comportament civilizat,chiar şi atunci când nu suntem pe primul loc.

Concursul a cuprins trei probe

  • sportive:săritur
  • a în lun
  • gime de pe loc;traseu aplicativ;ştafetă.

Preşcolarii au parcurs toate probele,coordonaţi de cadrele didacice implicate în concurs,şi-au satisfăcut nevoia de mişcare şi joc,motiv penru care au fost recompensaţi în final cu medalii,diplome şi cadouri.

Concursul s-a finalizat prin vizionarea unui moment artist de balet,executat de Emma Nanău,elevă a Liceului Teoretic „David Voniga” şi o demonstraţie de karate a copiilor de la Clubul Sportiv Sho-Dan din Timişoara,copii coordonaţi de profesor George Coca.

Mulţumiri musafirilor prezenţi,părinţilor implicaţi şi cadrelor didactice implicate în organizarea acestui concurs.

Prof.Florina Berindeiu –GPP Giroc
Director,prof.Janina Terteci-GPP NR.2 Timişoara