În fiecare an, 22 martie reprezintă Ziua Mondială a Apei.

Liceul nostru a marcat această zi prin proiectul interdisciplinar „ Apa esenţa vieţii” organizat de prof. Costa Melentina. Au participat elevii claselor a V – a până la clasa a X – a, coordonaţi de profesorii: Ivan Luminiţa, Liseţchi Violeta, Golban Miloranca, Paşca Angela, Secoşan Marieta, Muscalu Bogdan şi Dinu Camelia.

Activitatea s-a desfăşurat sub formă de concurs, fiecare clasă având câte un echipaj din 5 elevi.

Prezentarea fiecărui proiect s-a derulat sub diferite sloganuri: „ Viaţa dintr-o picătură”, „Apa la romani”, „Apa înseamnă viaţă. Viaţa mea şi a ta!”, „Proprietăţile apei”, „ Apa nu curge, sculptează”,”Apa, creaţia lui Dumnezeu şi Circuitul apei în natură.”

Prezentarea proiectelor a fost notată de cadrele didactice prezente şi a fost întocmit următorul clasament:

  • Locul I – echipajul clasei a VIII – a;
  • Locul II – echipajul clasei a X – a;
  • Locul III – echipajul clasei a V – a  A.

Celelalte echipaje primind menţiune.

Mulţumim tuturor participanţilor pentru implicare şi felicitări câştigătorilor.

Sâmbătă, 24 februarie, la Liceul Teoretic ”David Voniga” din Giroc s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de limba română, ”Universul cunoașterii prin lectură”. Au participat 81 de elevi provenind de la douăsprezece școli din județul nostru, inclusiv școlile din Giroc și Chișoda.

Olimpiada își propune, anual, să amplifice pasiunea elevilor pentru cunoaștere, prin lectură și dezvoltarea creativității. Competiția, adresată elevilor de gimnaziu din mediul rural, încurajează performanța și dorește să integreze cunoștințele elevilor din diferite domenii și să evalueze nivelul de înțelegere a unui text literar sau nonliterar.

Scopul acestei olimpiade este de a crea elevilor din mediul rural un spațiu deschis al cunoașterii, de a le insufla plăcerea de a citi, de a le forma o cultură literară importantă. Mai ales prin lectură, sufletul și mintea noastră se dezvoltă într-un mod armonios și frumos!

Ca orice concurs, au existat și câștigători:

  • Premiul I : Teregan Răzvan Daniel, clasa a V - a , Şcoala Gimnazială Comloşu Mare ( nota 9,50);
  • Premiul I : Ştefan Karina, clasa a VI - a, Liceul Teoretic "David Voniga" Giroc (nota 9,30)
  • Premiul I : Racz Timeea, clasa a VII - a, Liceul Teoretic "David Voniga" Giroc ( nota 9,40);
  • Premiul I : Popa Diana, clasa a VIII - a, Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa (nota 9,00).

Cinste învingătorilor, felicitări tuturor participanților!

În data de 25.11.2017 a avut loc concursul interjudetean de chimie ,,Memorial Octavian Larionescu”, ediția aIX-a. Concursul se regăsește în lista CAER 2017 a MECS, poziția 1478. Concursul este organizat de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, în colaborare cu ISJ Timiș ,în parteneriat cu Asociația PROFCHIM Lugoj-Zonă, Departamentul de Chimie din cadrul UVT, Facultatea de Chimie Industrială și Protecția mediului din cadrul UPT, unități școlare din zonă și județul Cluj, media locală.

În acest an au participat 499 de elevi : 211 –clasa a VII-a, 64-clasa a VIII-a, 74 –clasa a IX-a, 94 clasa a X-a, 32 clasa a XI-a și 24 clasa a XII-a.

Școala noastră a fost reprezentată de : David Beatrice, Dobra Sara, Forț Ioana, Lisețchi Andreea, Petcu Cristiana, Mânzat Andrei din clasa a VII-a și de Dumitrache Cornelia, Goția Giulia, Neamțu Andrei, Ruja Alexandru și Tcaciuc Andrea din clasa a VIII-a.

Au obținut:

  • mențiune specială : Mânzat Andrei (73 de puncte);
  • premiul III- Lisețchi Andreea (91 de puncte);
  • mențiune specială : Tcaciuc Andrea (68,5 de puncte).

Premiul III a constat în suma de 100 de lei.

Îi felicit pe toți cei care au participat la acest concurs și să nu uite să-și dorească mereu să fie cât mai buni !

                                                 Prof. Secoșan Marieta

Elevii claselor pregătitoare sărbătoresc 100 zile de şcoală.