Activități
Excursia premianților
23/07/2019
Tradiționala excursie a premianților, oferită celor mai merituoși elevi ai școlii noastre de către domnul primar dr. Iosif Ionel Toma, s-a desfășurat în perioada 8-11 iulie, în Austria. 40 de elevi – cei mai buni de la Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc și de la Școala Gimnazială ”Iosif Ciorogariu” Chișoda”- s-au bucurat de 4 zile pe meleaguri austriece, fiind răsplătiți pentru munca lor din timpul anului școlar.
Prima ”oprire” a fost în capitala valsului, Viena, care ne-a fermecat prin grandoare, prin edificiul gotic din inima orașului – catedrala Stephansdom- , prin măreția reședinței de vară a împărătesei Sissi, palatul Shonbrunn, dar care ne-a și emoționat prin micuții Koala sau prin urșii Panda admirați la grădina zoologică din capitala Austriei.
Cochetul și muzicalul oraș Salzburg a fost a altă ”oprire” a noastră. Oraș baroc, pe străzile căruia ”respiri” muzica lui Mozart, Salzburgul impresionează prin rafinament și culoare, prin Palatul și grădinile Mirabell, prin traseele turistice care ne-au dus la casa compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, dar și prin delicioasele bomboane Mozartkugel, pe care le-am savurat și noi .
Boemul și extrem de fotogenicul Hallstatt ne-a fermecat probabil cel mai mult. Cea mai veche localitate încă locuită din Europa, inclusă în patrimoniul UNESCO, Hallstatt cucerește prin impresionantul lac bine ”păzit” de munții Alpi, prin străduțe înguste și case colorate cu flori la balcoane și prin peisaje de poveste.
Felicitări elevilor premianți! Cu toți cei care învață foarte bine ne întâlnim anul viitor într-o altă excursie de neuitat! Vacanță plăcută tuturor!
Concursul de limba engleză ” English made fun”
26/04/2018
Felicitări elevilor şcolii nostre care au obţinut rezultate foarte bune la concursul de limba engleză “English made fun” organizat la Şcoala Generală 30, Timişoara.
Iederan Alexandra – 100 puncte
Petcu Dariana – 88 puncte
Dobra Sara – 85 puncte
David Beatrice – 85 puncte
Concursul Sportiv Regional „Micii campioni”
26/03/2018
Ajuns la ediţia a III-a,înscris în Calendarul Acivităţilor Educative al I.Ş.J. Timiş 2017-2018,poziţia 109,concursul a avut şi de această dată un real succes,atât în rândul copiilor,cât şi al cadrelor didactice implicate.
Gazda acestui concurs,a fost ca de fiecare dată, Grădiniţa cu program prelungit din Giroc,care a primit cu drag în sala de sport a Liceului Teoretic „David Voniga” , grădiniţele participante de anul acesta,şi anume:Grădiniţa P.N. Nr.1 din Pecica,judeţul Arad,Grădiniţa P.P. Nr.23 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Nr.36 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Moşniţa Nouă,Grădiniţa P.P. Nr.7 din Timişoara,Grădiniţa P.P. Chişoda.
Parteneri în acest concurs sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş,Club Sportiv Vest Activ din Timişoara,reprezentat de profesor Ciprian Plejban,sportivul Daniel Babescu,campion naţional la supermoto,profesor Boris Babici,profesor Alexandru Cora,profesor Robert Tănăşel şi profesor Marin Marian.
Am pornit în desfăşurarea acestui concurs de la pasiunea preşcolarilor pentru mişcare,plăcerea copiilor de a participa la competiţii sportive,dar şi pentru a promova fair-play-ul în rândul lor.
Am urmărit prin acest concurs dezvoltarea dragostei pentru mişcare şi sport,în vederea menţinerii sănătăţii şi impunerea unui stil de viaţă sănătos,de la cele mai fragede vârste,dar şi pentru adoptarea unui comportament civilizat,chiar şi atunci când nu suntem pe primul loc.
Concursul a cuprins trei probe:
- sportive: sărituri
- în lungime de pe loc; traseu aplicativ; ştafetă.
Preşcolarii au parcurs toate probele,coordonaţi de cadrele didacice implicate în concurs,şi-au satisfăcut nevoia de mişcare şi joc,motiv penru care au fost recompensaţi în final cu medalii,diplome şi cadouri.
Concursul s-a finalizat prin vizionarea unui moment artist de balet,executat de Emma Nanău,elevă a Liceului Teoretic „David Voniga” şi o demonstraţie de karate a copiilor de la Clubul Sportiv Sho-Dan din Timişoara,copii coordonaţi de profesor George Coca.
Mulţumiri musafirilor prezenţi,părinţilor implicaţi şi cadrelor didactice implicate în organizarea acestui concurs.
Prof.Florina Berindeiu –GPP Giroc
Director, prof.Janina Terteci-GPP NR.2 Timişoara
Cinste şi laudă lor!
19/11/2017
Dragii mei copii, sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le-ați obținut la Evaluarea națională. O singură medie generală sub nota 5 înseamnă o frumoasă performanță. Te felicit, draga mea Alexandra Guduleasa, pentru nota 10 la matematică și pentru 9,80 la limba română. Media generală de 9,90 la Evaluarea națională îți va da posibilitatea de a reuși la oricare liceu din Timișoara. Dragă Alex Pup, ai obținut și tu note frumoase, pentru care trebuie să te mândrești. Nu pot să nu observ, cu mândrie, ” recidiva ” elevilor școlii din Chișoda la disciplina matematică. Nu este, deci, întâmplător faptul că în câțiva ani, consecutiv, niște copii deosebiți au obținut nota maximă la matematică: Antonia Pup, anul trecut, Lavinia Diniș și Iulia Mărțuică, în urmă cu doi ani. Familiile care i-au crescut, învățătoarele care i-au modelat, comunitatea, se pot mândri cu asemenea copii minunați.
Toată stima și admirația mea pentru colega prof. Marieta Deneș, care trudește, an de an, pentru renumele comunei Giroc, în particular pentru școala din Chișoda, insuflându-le copiilor dragostea pentru matematică, dorința de a se autodepăși, de a se afirma și de a lupta, de la egal la egal, cu copii proveniți din școli cu renume din Timișoara.
O felicit, pe această cale, și o asigur de toată prețuirea și pe colega prof. Luminița Ivan, care, deși doar de trei ani la catedra de limba și literatura română din Chișoda, s-a atașat de copiii școlii, le-a insuflat încredere în forțele lor, primind, în schimb, dragoste, respect și considerație.
Felicitări, copii. Fie ca începutul noului an școlar să vă găsească la liceele pe care le doriți.
Vacanță plăcută, căci o meritați pe deplin.
Vă îmbrățisez, cu drag, fosta dirigintă,
Gabriela Vlasie.
Spectacol prezentat de preșcolarii de la Grădinița P.P. Giroc pentru elevii olimpici la matematică
23/04/2017
Evenimentul a avut loc in data de 20.04.2017 în sala de sport din Giroc.
Preșcolarii îndrumați de doamnele educatoare au prezentat un program artistic variat:
- Evenimentul a avut loc in data de 20.04.2017 în sala de sport din Giroc.
Preșcolarii îndrumați de doamnele educatoare au prezentat un program artistic variat:Grup Vocal “Florile Girocene” – Grupa mare B şi Grupa Mare C - Poezie în grai bănăţean: “Bine aţi venit, goşcilor!” – Ciolac Tudor – Grupa Mare D
- Dans modern “Dansul umbreluţelor” – Grupa Mijlocie C
- Cântec “Toţi copiii” – Nedelcu Alina – Grupa Mare B
- Dans popular nemţesc – Grupa Mijlocie A
- Cântec popular “Ană chică galbenă” – Veleşcu Casian – Grupa Mare A
- Dans popular sârbesc “BANACEAN SKO KOLO” (Horă bănăţeană) – Grupa Mare A
- Dans popular din Banat – Grupa mare B şi Grupa Mare C
Ca răsplată pentru elevii olompici cât și pentru preșcolarii Grădiniței P.P. Giroc au fost orgaizate standuri cu o diversitate mare de dulciuri.
Spectacolul a fost prezentat de Karina Ștefan, finalistă la Vocea României junior.
PROF.ÎNV. PREȘCOLAR: BLIDĂRAN CLAUDIA LIDIA
PROF.ÎNV. PREȘCOLAR: GREBAN LAURA
Scrisoare pentru elevii mei
23/03/2017
Dragi elevi, deşi pensionară de aproape trei ani, nu am ȋncetat să mă interesez de rezultatele voastre la ȋnvăţătură, de activităţile pe care le organizaţi, de bucuriile sau de neȋmplinirile voastre. Sufăr alături de voi, dar mă şi bucur, ȋmpreună cu voi, aşa cum o fac acum, când aflu că aţi participat la olimpiada naţională de matematică, faza locală, desfăşurată la Şcoala gimnazială nr. 19 din Timişoara.
Bucuria mea este multiplă: pe de o parte pentru faptul că, dintre cei 61 de competitori ai claselor a VIII-a, toţi proveniţi de la şcoli cu renume din Timişoara, unul singur purta, cu cinste, stindardul şcolilor din mediul rural, pe de altă parte, pentru faptul că, acest viteaz solitar, pe numele lui PUP ALEXANDRU, din clasa a VIII-a de la şcoala din Chişoda, este dragul meu elev, exemplu de seriozitate şi dorinţă de cunoaştere şi, mai presus de toate, acest elev model s-a calificat ȋn faza judeţeană a concursului.
Felicitări, dragă Alex! Mare realizare pentru tine menţiunea obţinută, prilej de mândrie pentru minunaţii tăi părinţi, pentru profesorii care te pregătesc atât de bine, pentru conducerea şcolii şi pentru gospodarii comunei, atenţi şi preocupaţi permanent să vă asigure vouă, elevilor şi dascălilor voştri, condiţii minunate de muncă şi de ȋnvăţătură.
Respect şi consideraţie doamnei profesor Marieta Deneş, care a pregătit cu dăruire profesională echipa şcolii din Chişoda, echipă care s-a remarcat şi prin rezultatele altor elevi, de la categorii de vârstă diferite.
Nu pot să omit, dragă Alex, felicitările care ți se cuvin și pentru rezultatul excelent pe care l-ai obținut la etapa locală a olimpiadei de limbă, comunicare și literatură, unde ai acumulat 96 de puncte, din 120 posibile. Mențiunea pe care ai adăugat-o palmaresului tău, precum și calificarea în etapa județeană, vin să încununeze munca ta susținută, aducând bucurie și satisfacție doamnei profesoare Luminița Ivan, care a știut să-ți stimuleze pasiunea și interesul pentru limba noastră. Bravo Alex, considerație doamna profesoară!
De Mărţişor, un gând prietenesc tuturor şi dragostea mea ȋntreagă.
Gabriela Vlasie, profesor pensionar
DOR DE EMINESCU
07/11/2015